Wijs Worden Basis, deel 3, docentenhandleiding

Wijs Worden Basis, deel 3, docentenhandleiding

Wijs Worden Basis, deel 3, docentenhandleiding

Jos van de Laar
€ 22,95

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Wijs Worden Basis is een driejarige methode voor de basisvorming van het voortgezet onderwijs: VMBO-T/HAVO en is daarmee een vereenvoudigde versie van de vernieuwde Wijs Worden (editie 2012-2013).
In Wijs Worden Basis (WWB) leert de leerling over levensbeschouwelijke vragen en antwoorden. Daarbij wordt ook geleerd zichzelf en anderen hierover kritisch te bevragen. Dit kritisch nadenken over levensbeschouwing wordt in WWB filosofie genoemd.

Belangrijk voor WWB is de overtuiging dat het vermogen om zelfstandig te denken noodzakelijk is om op verantwoordelijke wijze mens te zijn; daarmee lost WWB ook de behoefte aan burgerschapsvorming in. Training in zelfstandig denken zoals in WWB gebeurt, bewijst daarnaast uitstekend diensten aan andere schoolvakken.

Docentenboek

Het docentenboek biedt uitgebreide ondersteuning bij het lesgeven: antwoorden op vragen waarop een eenduidig antwoord gegeven dient te worden, antwoordsuggesties op vragen met een wat meer open karakter, toelichtingen bij tal van vraagstellingen, literatuurverwijzingen, didactische tips en toetsvragen.

Inhoud

  1. hst 1 Nieuwe spiritualiteit
  2. hst 2 Lijden en dood
  3. hst 3 Mode
  4. hst 4 Mensbeelden
  5. hst 5 Hindoeïsme en boeddhisme
  6. hst 6 Ethiek

Specificaties

ISBN
9789460361777
Auteur(s)
Omvang
128 pagina's
Uitvoering
Map met losbladig systeem
Verschijningsdatum
16 Januari 2015