Wijs Worden Basis deel 1, docentenhandleiding

Wijs Worden Basis deel 1, docentenhandleiding

Wijs Worden Basis deel 1, docentenhandleiding

Jos van de Laar
€ 22,95

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Wijs Worden Basis is een driejarige methode voor de basisvorming van het voortgezet onderwijs: HAVO/VWO en is daarmee een vereenvoudigde versie van de vernieuwde Wijs Worden (editie 2021).
In Wijs Worden Basis (WWB) leert de leerling over levensbeschouwelijke vragen en antwoorden. Daarbij wordt ook geleerd zichzelf en anderen hierover kritisch te bevragen. Dit kritisch nadenken over levensbeschouwing wordt in WWB filosofie genoemd.

Belangrijk voor WWB is de overtuiging dat het vermogen om zelfstandig te denken noodzakelijk is om op verantwoordelijke wijze mens te zijn; daarmee lost WWB ook de behoefte aan burgerschapsvorming in. Training in zelfstandig denken zoals in WWB gebeurt, bewijst daarnaast uitstekend diensten aan andere schoolvakken.

Docentenboek

Het docentenboek biedt uitgebreide ondersteuning bij het lesgeven: antwoorden op vragen waarop een eenduidig antwoord gegeven dient te worden, antwoordsuggesties op vragen met een wat meer open karakter, toelichtingen bij tal van vraagstellingen, literatuurverwijzingen, didactische tips en toetsvragen.

Specificaties

ISBN
9789460362859
Auteur(s)
Omvang
146 pagina's
Uitvoering
Losbladig in map
Verschijningsdatum
05 Januari 2023