Wij denken over denken, handelen en voelen, theorieboek

Wij denken over denken, handelen en voelen, theorieboek

Philippe Boekstal
€ 25,95

Op voorraad
Direct leverbaar uit voorraad

Product omschrijving

Wij denken over denken, handelen en voelen is in eerste instantie bedoeld voor het HAVO. Het is zodoende bruikbaar voor twee jaar onderwijs en dekt het gehele verplichte examenprogramma, de domeinen filosofische antropologie, ethiek en sociale filosofie met de in 2007 vernieuwde eindtermen. Daarnaast is het ook geschikt voor andere onderwijssoorten (waaronder het VWO en het HBO) en kan het dienst doen als een overzichtelijke inleiding voor iedereen die in filosofie is geïnteresseerd.
Behalve dat de inhoudelijke verplichte stof wordt aangereikt, wil deze methode stimuleren om zelf na te denken. Het theorieboek geeft een aantal mogelijke manieren van denken met betrekking tot filosofische vraagstukken.

In dit theorieboek staan geen filosofen, hoewel hun gedachtegoed soms wel verwerkt is in de teksten. Docenten behandelen de filosofen meestal uitvoerig in de lessen en er bestaan momenteel al voldoende middelen om de relevante theorieën te leren kennen. Dit theorieboek geeft zodoende weinig 'leerstof' als herhaling van wat er in lessen behandeld kan worden, maar is vooral een oefening in (thematisch)
denken. In het verwerkingsboek staan overigens wél relevante leesbare teksten van en over filosofen.

De korte teksten en de opdrachten in het verwerkingsboek lenen zich voor zelfstandige verwerking, maar kunnen vaak ook in groepen en samen gemaakt worden. Ook zijn er in het verwerkingsboek delen van reeds gegeven eindexamens opgenomen als voorbereiding op een bepaald soort vraagstellingen. Het verwerkingsboek bevat tevens veel verschillende werkvormen waarvan uit ervaring is gebleken dat ze het zelfstandig denken, het samen denken en het creatieve denken stimuleren en het plezier in serieus denken vergroten.
Naast tekstbegrip en inzicht in gedachtegoed sluiten de opdrachten aan bij actuele en herkenbare kwesties, maar dan vooral om verder te gaan dan de eigen belevingswereld.

In het theorieboek staan de filosofische begrippen vet gedrukt als verwijzing naar een begrippenlijst achterin. Daarin staan de begrippen uitgelegd op de manier zoals ze binnen de context van het boek besproken zijn.

Specificaties

ISBN
9789055738670
Auteur(s)
Omvang
132 pagina's
Uitvoering
Gebonden uitgave, geheel full colour
Verschijningsdatum
16 September 2009